Pijnspel: een warme huid kan meer hebben

Pijnspel: een warme huid kan meer hebben

Het klinkt zo logisch maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Of je hebt jezelf of je sub er niet op voorbereid. Bij pijnspel kan een warme huid veel meer pijn verdragen dan een (ietwat) koude.

Hoe zit dat eigenlijk? Denk aan kippenvel. Elk zo’n bultje is een spiertje in de huid. Wanneer je het koud hebt, trekt dat spiertje samen. er ontstaat zo’n bultje en dat bultje duwt het haartje overeind. Stel dat je nou een vacht hebt, dan heb je zojuist je vacht lekker dik gemaakt. Tegen de kou, of tegen bijtwonden. Maar mensen, kale beesten die we zijn, hebben helemaal geen vacht. Dan kan dat velletje nog zo z’n best doen, het blijft best koud. Maar die aangespannen spiertjes in de huid hebben wel een ander effect. Ze maken de huid harder. Als je vervolgens op de huid slaat, of er in knijpt, is dat pijnlijker dan bij een huid die lekker ontspannen  en flexibel is.

Hoe zorg je er voor dat die huid nou goed warm wordt? Dat kan op twee manieren.

De huid verwarmen van buitenaf
Een inkoppertje: zet de verwarming aan. Doe warme kleren aan. Maar ja, sta je daar op een SM-feest, in je lakleren ondergoed, dan gaat dat mooi niet op. Zonder dollen: als er een elektrisch kacheltje in de buurt staat, pak die er gewoon bij. Zo niet, vraag of de verwarming hoger mag. En trek voordat je gaat spelen voldoende warme kleding aan, zodat je niet alvast koud bent.

De huid verwarmen van binnenuit
Je lijf heeft een eigen kacheltje om je warm te houden. Dit kacheltje brandt onder andere op eten. Genoeg eten in je buik hebben helpt enorm. Warme dranken zoals thee en warme chocomel helpen ook echt. En het kacheltje brandt ook beter als je voldoende slaap hebt gehad.
In de huid zelf komt de warmte van het bloed dat er doorheen stroomt. Wanneer die bloedvaatjes (haarvaatjes) wat wijder zijn past er meer bloed in, en wordt de huid vanzelf warmer. En dat kan je waarnemen: de huid wordt rozerood. Denk maar aan blozen, of aan van die lekker warme rooie oren.
Zo’n rode warme huid kan je ook zelf in de hand werken met een stevige massage of een lichte spanking over het hele lichaam. Niet pijnlijk, maar lekker. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen de huid, maar ook de spieren en de persoon in kwestie goed voorbereidt op een spel. Tenslotte begin je met positieve, lekkere aanraking.

En hé, wie zegt er nou nee tegen een lekkere massage? 🙂

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.