De kick van Needleplay

De kick van Needleplay

Needleplay oftewel naaldenspel is voor je plezier naalden door de huid van iemand anders steken, of dat juist bij jou gedaan krijgen.

Het klinkt erg dramatisch en griezelig, maar dat hoeft niet zo te zijn. Net als dat het dramatisch klinkt wanneer een dokter een naald inbrengt in je ader, en dan met een spuit (die aan die naald vast zit) een vacuüm doet ontstaan waarna het bloed uit je ader, door de naald heen, zo die spuit in loopt. Oh…… je bedoelt gewoon bloed prikken! 😉

Begrijp me goed, ik vind bloedprikken bij de dokter heel heel eng. Sterker nog, ik ga richting flauwvallen dus ik moet de zuster echt voorzorgsmaatregelen laten nemen. Maar dat houdt me niet tegen om needleplay bij een ander te doen. Ik prik graag in andermans vel!

De basis van needleplay is dat je een medische naald door het vel van iemand heen steekt. Hier is een plaatje van mijn eigen been:

needleplay,naaldenspel
Needleplay: naalden door het velletje van mijn onderbeen. Klik op het plaatje om te vergroten.

Als je meer plaatjes wil zien, van veel creatiever (en soms ook pijnlijker) needleplay, zoek in Google Images op Needleplay.

Je gebruikt medische naalden omdat die het meest veilig zijn: scherp genoeg, stevig genoeg en steriel verpakt. Je kan ze in verschillende diktes en lengtes krijgen. Maar, terug naar de kick.

Needleplay is griezelig en spannend!

Naalden door je vel heen krijgen is, voor de meeste mensen, griezelig en spannend. En die kick kan ik in twee woorden uitleggen: horrorfilms en achtbanen. Mensen houden van griezelen, en als het gevaar dan geweken is dan voel je je sterker dan tevoren. De angst voor naalden is heel natuurlijk. Wij zijn biologisch geprogrammeerd om ons lijf – ons vel – te beschermen. Daarom doet het pijn wanneer je je vel beschadigt: het is een waarschuwing dat er iets niet goed gaat.
Naaldenspel in je normale vel (dus niet geslachtsdelen, tepels, lippen of andere extra gevoelige plekjes) doet op zich niet zo heel veel zeer. Denk maar aan de prik die je van de dokter krijgt. Maar, als je het eng vindt, dan doet het extra veel zeer. Ook dat is iets biologisch, zelfs neurologisch. Angst maakt dat je pijnprikkels duidelijker voelt.
Zelf vind ik het dus supergriezelig om naalden in me te krijgen. Die foto hierboven, waar ik zelf twee naalden in mijn been heb gestoken, daar ben ik ook best trots op! 😉 Maar die angst, die is een kick op zich. En ik hou wel van de kick van angst (ik ben gek op achtbanen) en daarom koester ik die ook. Ik zou waarschijnlijk wel kunnen wennen aan needleplay, maar dat wil ik bewust niet, omdat de angst een grote kick geeft.

Needleplay is ook ontspannend

Needleplay past heel goed in een BDSM setting, waarbij bijvoorbeeld de Meester(es) prikt en de onderdanige het lijden ondergaat. Dan is er sprake van een bepaalde machtsverhouding. Maar het kan ook zonder machtsverhouding. Gewoon, omdat je het allebei leuk vindt. Vaak hoor je dat het voor degene die prikt heel ontspannend is. Dat het een ontspannende bezigheid is. Ikzelf herken dat gevoel wel, en ik vergelijk het wel eens met borduren (het Engelse woord daarvoor is needlework, maar dat terzijde ;)).  Je ziet vaak ook dat mensen die veel naalden zetten, hier mooie figuren of patronen mee maken.
Voor degene die het ondergaat kan het ook heel ontspannend zijn. Al was het maar dat stilzitten of stilliggen een voorwaarde is voor needleplay. Het is ronduit gevaarlijk om naalden te prikken in iemand die niet helemaal stil ligt of zit. En wanneer je helemaal ontspant,  doet het ook minder zeer. Al dit ontspannen is erg…. ontspannend. Mensen vergelijken het wel eens met mediteren, niet dat het hetzelfde is, maar het heeft ook een element van opperste ontspanning en tegelijk concentratie. Ontspannen en het over je heen laten komen.

Veiligheid

Needleplay brengt ook risico’s met zich mee. Je beschadigt een lichaam, en hoewel dit minimale schade is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s. Bijvoorbeeld waar kan je wel/niet prikken, wat voor voorzorgsmaatregelen tref je, hoe spreek je af met iemand hoe ver je wil gaan. Wij vinden het belangrijk dat mensen goed op de hoogte zijn van risico’s, zodat je meer zelfverzekerd bent wanneer je gaat spelen. Dan heb je ook meer plezier 🙂
Voor iedereen die meer wil leren over needleplay hebben wij een workshop: Needleplay voor Beginners.
Voor alle andere mensen die de kick inmiddels kennen: enjoy!

Een gedachte over “De kick van Needleplay

  1. Heel herkenbaar :)! Ik geniet ook van die kick van angst, maar als ik eenmaal geprikt wordt kan ik heerlijk ontspannen als mijn hoofd aan toe is en dat voelt zo fijn. Daarna als alles er uit is, komt die trots ook weer: wow ik heb het gedaan, en mijn Meester is ook trots. Ik houd daarom ook altijd graag een fototje van, als een soort trophé… :)!

    Like

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.