Strapon (voorbinder) voor mijn vriendinnetje?

Strapon (voorbinder) voor mijn vriendinnetje?


Question: Ik wilde vragen om tips voor het kopen van een voorbinddildo want ik wil m’n vriendin een verjaardagscadeautje geven.
Groetjes,
Jany (-naam veranderd-)

Answer: Hoi Jany,
Dan beginnen we met twee vragen:

 • Wat wil jouw vriendin? en (omdat er twee kanten aan zo’n ding zitten):
 • Wat wil jij?


size matters

Er zijn voorbinders met enorme pikken, er zijn er met lieve kleine dingetjes. Bij voorbeeld wanneer zij een iemand voor het eerst in haar of zijn aarsje wil nemen dan zal je niet zo’n monsterdick willen hebben maar eerder iets kleiners en gladders. Maar het kan natuurlijk ook een kwestie van smaak (of een kwestie van S/M-aak). De ‘penis’ kan groot, klein, glad of met ribbeltjes of vormpjes lekker gevonden worden door de ontvangende partij.
Een punt om even over na te denken? En voor mensen met een brede smaak kan het dus verstandig zijn om een “voorbinder” te kiezen waar je verschillende modelletjes in kwijt kan.


strapless maar dan eens anders

Dan verder met de zijde van jouw vriendin. Dan hangt het er een beetje vanaf wat zij wil voelen/doen. Mogelijk houdt ze niet zo van riempjes en dingetjes om zich heen. Dan zijn er de zogenaamde “strapless” voorbinders. Die hou je op hun plek doordat jouw vriendin het korte dikkere deel in haar eigen doosje steekt. Dan heeft ze wel wat pussypower nodig je houdt het ding dus vast met de spiertjes van je vagina en sommige soorten zijn nog redelijk zwaar en je wilt niet dat ie op de grond valt. Sommige versies hebben ook twee plugs om in de ‘neukster’ te stoppen, je raadt het al, één vaginaal en één anaal maar eigenlijk zou je die moeten passen voor je ‘h koopt want voor sommige mensen stoot de anale plug vervelend tegen je staartbotje aan. Andere mensen vinden dat juist wel erg leuk, met name omdat je er ook soorten in hebt met vibrator mogelijkheden.

Je hebt veel verschillende vormen die als belangrijkste verschillen hebben:

 • Hoe lekker blijft ie zitten en
 • als ik dan ‘stoot’, duwt dan de dildo aan de kant van jouw vriendin aangenaam tegen haar doosje?

Strapless is natuurlijk wel meer je “eigen” ding en mogelijk wat meer gevoel voor jezelf als de ‘neuker’.


strapon

De andere mogelijkheid doet de naam eer aan: je hebt een dildo die je met straps of een soort van broekje op z’n plek houdt. Het voordeel is dat zij er makkelijker mee kan rond lopen op haar feestjes en vooral dat ze er ongeremder mee kan neuken omdat ie wel blijft zitten. Tenminste, als je een tuigje hebt dat een beetje stevig is. Er bestaan tuigjes van zulk zwak latex dat het nauwelijks blijft zitten. Leuk voor de latexlover maar vrij onbruikbaar. Er zijn er met katoenen banden die lekker stevig zijn en ook goed verstelbaar zijn maar weer de meest sexy uitstraling hebben. En dan zijn er goede leren tuigjes die er lekkerder uitzien en stevig zitten.
Een groot voordeel van deze leren tuigjes is ook dat ze vaak goed verstelbaar zijn wat prettig is want het is natuurlijk wel zo prettig als de basis van haar penis natuurlijk wel een beetje op haar doosje zit en niet midden in je blaas prikt of hard tegen je schaambeen schuurt (een beetje een zacht binnenkantje is wel aan te raden).
De pasvorm zegt natuurlijk ook wat zeggen over de manier van gebruik. Je hebt zwakkere tuigjes die het eigenlijk handig maken om er gewoon een strakke katoenen onderbroek (met een gat erin) over aan te trekken om ‘m op z’n plek te houden.


hoe hou ik ‘m op z’n plek?

In de tuigjes zijn er weer drie vormen. Sommige tuigjes hebben dus een dildo vast aan de buitenkant (en soms ook vast aan de binnenkant -maar dat past vaker niet dan wel goed-).
Als ie goed zit dan zit ie goed maar wanneer je flexibiliteit wilt dan doe je er verstandig aan om een tuigje te kopen waar verschillende dicks op kunnen worden gemonteerd.
De twee belangrijkste manieren om de dildo op z’n plek te houden op het broekje zijn:

 • het vaculock systeem
 • een cockring die met riempjes aan jouw tuigje zit bevestigd.

vaculock

Er zijn een heel stel dongs en speeltjes die met het ‘vaculock systeem bevestigd kunnen worden. Een soort lego voor volwassenen zal ik maar zeggen 😉 Ook weer met mogelijkheden van dubbele dildo’s (dus een plaatje waar je aan beide kanten een dildo op kunt bevestigen. Maar we raden wel een beetje ‘padding’ aan want anders is zo’n plastic plaatje nogal onvergeeflijk in het midden van het ‘gewoel’).

middels cockring

Als laatste -en eigenlijk als beste in onze ogen- zijn er tuigjes die kleine riempjes aan de voorkant hebben zitten waarmee je een ‘cockring’ aan de voorkant kan bevestigen. Door die ring kan je iedere dildo steken die je maar wilt. Monstertrucks of kleine anaalplugjes, als de dildo of plug maar een basis heeft die groter is dan de schacht (zoals een anaalplug) of zoals bijvoorbeeld een dildo met ballen er aan. Als je de cockring om de penis schuift en dan de cockring met de riempjes aan het tuigje bevestigt dan ben je ready for action.
Veel mensen waarderen juist lederen gordeltjes, juist omdat het ook een beetje ademt en ‘leeft’. Naast dat veel mensen het als fetish mooi vinden staan.

Een puntje van aandacht is wel al een aantal keer genoemd: de gespjes! Er zijn modelletje die enorm verstelbaar zijn maar vervolgens kun je uittekenen hoe zij jouw liezen open schuurt als ze met die gespjes tegen jouw soft spots aan rijdt. Dus kijk even waar die wespjes terecht komen.

Bij een cockring tuigje kan je verschillende formaatjes of eigen dildo’s achter die cockring vastzetten.. flexibiliteit galore!


bij de naam noemen?

Dan krijgen wen natuurlijk den naam naar merken en adressen. Ik geef slechts een paar ideeën en er zullen vast veel goeie andere ideeën zijn (laat ze hieronder even weten, goeie aanvullingen zijn altijd welkom)

 • Strapless:
  • Pipedream heeft de dubbele strapless stimulator with anal ‘stimulator’ die ik noemde.
  • “Fun” heeft strapless strapons in veel kleurtjes en veel vormpjes. Van kleintjes tot bijvoorbeeld de “Share XL” (het materiaal en de vorm van Fun wordt vaak goed gewaardeerd)
 • Vast:
  • King Cock heeft betaalbare vaste strapons
 • Flex:
  • Vaculock is te krijgen in diverse seks shops met
   • Ultra harness
   • Double Dong plug
   • en een heel scala aan opsteek modelletjes van bijvoorbeeld Doc Jhonson die een goede naam heeft door het “real touch” materiaal waardoor de dicks inderdaad echt aanvoelen.
  • Cockring:
   • Het merk “fetish” is wat goedkoper maar voldoet
   • “Luxe fetish” heeft nog een modelletje met een klein vibratortje in het broekje ingebouwd dat niet per se heel veel doet maar leuk kan zijn.
   • Iets duurder maar goed en degelijk is de “Female dildo harness” van het merk “Rouge Gartments” bijvoorbeeld bij Red Rose op de Achterburgwal in Amsterdam
   • Nog iets duurder maar dan ook bijna op maat gemaakte leren gordeltjes vindt je bij

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.