Lezervraag: Waarom geen “Beginnende Doms” workshop?

Lezervraag: Waarom geen “Beginnende Doms” workshop?

Lezervraag:

Question_PuzzleIk ben zelf beginnend dom, dus probeer de nodige ervaring op te doen om “mijn ding” te vinden. Daarom had ik twee vragen.

 1. Op welke wijze bepalen jullie de inhoud van je workshops? Ofwel: is er manier op basis waarvan jullie zeggen “okay, dit is het onderwerp van de volgende keer omdat…”.
 2. In het verlengde daarvan: ik zag een workshop beginnend domina, zelf ben ik beginnend dom – vroeg me af of daar ideeën over zijn momenteel.


Antwoord:

Hoi X,
We beslissen de workshops naar aanleiding van de expertise die we hebben of vinden bij anderen en naar aanleiding van de vragen die we krijgen. Af-en-toe doen we hier of op fetlife een rondvraag om weer eens een beetje te polsen. En als we goede workshop gevers tegen komen dan gaan we daar altijd graag mee in zee.
Daarmee beantwoord ik dan helaas ook vraag 2 (Waarom hebben we geen “de beginnende Dom”-workshop)…
Nou, omdat er (en geloof me, daar begrijp ik werkelijk echt geen f#©k van) blijkbaar geen vraag naar is.
Nederland is daar zo anders in dan bijvoorbeeld de States waarin eigenlijk een Dom(me) het niet in z’n hoofd haalt om iemand onder handen te nemen zonder dat ie zich heeft verdiept in technieken. Nou is dat daar ook een beetje ingezet door misschien de angst “to be sued your ass off”. Maar toch blijf ik het vreemd vinden. Ikzelf heb plenty workshops bezocht om verschillende technieken in de vingers te krijgen. En Domina’s willen graag getraind worden en beleven veel plezier aan de workshops. Maar onder Doms in Nederland lijkt er soms een idee te bestaan dat je het allemaal “aangeboren moet zijn” en dat het op de één-of-andere manier een schande is om dingen nog niet te weten. En als altijd: als je niet nieuwsgierig mag zijn dan wordt het moeilijk om jezelf open te stellen voor nieuwe kennis, als je vindt dat je het allemaal al moet weten.

Dus: ik ben blij met iedere uitzondering 🙂 daarom, ideeën zat en als ik je ergens kan helpen laat het weten. En als je een paar Doms vindt die geïnteresseerd zijn: privé workshops zijn altijd een mogelijkheid 😀

Goet,
Hans

3 gedachtes over “Lezervraag: Waarom geen “Beginnende Doms” workshop?

 1. Ik wil even reageren op de vraag waarom er geen Dom workshops zijn. Ik vraag me sowieso af waarom er heel veel info te vinden is over subs en maar minimaal over Doms.
  Bij deze; als er een workshop gegeven wordt om Dom technieken e.d. te leren, hou ik me aanbevolen.
  Om een voorbeeld te geven:
  Ik en mijn partner hebben bdsm net ontdekt. Ik had wel iets gelezen over sub space en drops maar dacht dat duurt nog wel even voordat ik haar daarin krijg. De avonden zelf was voor ons beiden een geweldige ervaring. Maar mijn sub (partner) was de dagen erna zo depressief Na een gesprek gaf ze aan dat ze ook niet begreep dat ze zich steeds zo klote voelde. Bleek gewoon subdrop te zijn. Daar was ik goed ziek van, mijn verantwoording vond ik. Gelukkig nam ze het mij niet kwalijk en was blij dat ze nu wist wat het was. Had ook wel gelezen hierover maar gewoon niet bij zichzelf herkend

  Dus workshop GRAAAAAAG.

  Like

 2. Ook al ben ik geen beginnende dom, echte theorie/les daarover heb ik nog niet gevolgd. Ik had me ook al verbaasd dat de workshop alleen voor domina’s werd georganiseerd. Ik heb dus zeker interesse voor een workshop voor dominante mannen.

  Like

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.