Een cadeautje voor bondage-liefhebbers #bloedbad

Een cadeautje voor bondage-liefhebbers #bloedbad

Question: Ik wil graag een echt mooi “veiligheidsmes” kopen voor de verjaardag van een vriend(in) die helemaal gek is van bondage, om eventueel de touwen los te kunnen snijden. And you have pretty knives zag ik in de workshop 🙂
Heb je ook een tip voor me waar ik die zou kunnen vinden?
Answer: Bedankt voor het complimentje 🙂 en mooie messen vind je volgens mij eigenlijk vooral met mazzel (bijvoorbeeld in Frankrijk langs de snelweg) of in (dure) speciaal zaken.

MAAR belangrijker… ik zou wel graag een bloedbad willen voorkomen!!!

voor het los snijden van bondages is een mes NIET handig!


Messen en bondages

Bedenk je maar even. Wanneer ga je jouw dure touw kapot snijden? Je doet dat echt alleen in noodgevallen waar je dus geen tijd hebt of ook gewoon te nerveus bent om knopen los te maken… en dan met een mooi vlijmscherp mes tussen snoerende touwen gaan poeren om ze door te snijden… zie je het bloedbad voor je?
Of dat je dan op zo’n moment bemerkt dat je er maar beter niet onder kan gaan proberen te komen en dat je dan dus in lichte paniek van buitenaf in dat touw gaat lopen zagen. En dat je dan dus dat snoerende touw inderdaad door snijdt en dat dit dus zojuist doorgesneden touw wegspringt en dat dus het ingesnoerde vlees terugspringt naar buiten… zo recht het snijvlak van je mes in!
Dat zijn cadeautjes die leuker zijn om te geven dan om daadwerkelijk te gebruiken 😀


Een beter idee is…

Minder spectaculair natuurlijk, maar dan kan je beter een scherpe verbandschaar hebben… Met zo’n prettig bot puntje waarmee je makkelijk onder de bondage kunt komen zonder in de huid te haken.
Of je kunt ook een scherpe(!) tuinschaar kopen. Zo eentje met een bochtje omhoog die ook makkelijk onder de bondage kan komen zonder in de huid te prikken…
Daarmee zou je zelfs snel een touw rond de hals kunnen doorknippen als een bondage is weggegleden en om de hals terecht is gekomen tijdens een suspensie (dàt zijn namelijk de momenten dat je een bondage los moet knippen). Dàn moet die schaar in de buurt liggen en dan heb je echt minder aan een mes.

Een ander idee voor een cadeautje is is misschien een bon voor een workshop bondage voor beginners* of een goed stuk rope* of inspiratie voor bondage aan de muur of op een T-shirt*
of een cursus voor gevorderden*, zodat je ook eens een andere stijl van bondage leert kennen.


PSje.. OK, I stand corrected

Om nog even zeker te weten dat ik geen onzin uitkraam ben ik nog even langs “old man” (in de Damstraat in A’dam)* gegaan (altijd een genot om weer eens even IRL te snuffelen) en wat zie ik: er is een trend aan het ontstaan waarin er messen komen met een bondage hook die goed bruikbaar is voor het haken achter, en het doormidden trekken van bondage touw. Dat soort “rescue hooks” werd al wel langer verkocht in de bergsport maar het doorsnijden van een koord waar je aan hangt is toch wel wat anders in mijn ogen als een koord dat om iemand heen gewikkeld is.

Maar als je een mes koop met en rescue hook dan moet je wel even opletten!
Ik zag exemplaren waarbij het mes in de haak zo klein was dat 6mm bondage touw er niet makkelijk in zou passen en dus ook niet kapot gesneden kan worden zonder dat je heel hard moet gaan rukken. Een schaar heeft -ten opzichte van een snijdende haak- natuurlijk het voordeel dat je niet aan de touwen hoeft te gaan rukken waardoor de bondage in de andere windingen strakker zou kunnen worden doordat je aan één van de windingen aan het ‘aantrekken’ bent. Dus als je wèl kiest voor een haakmes, zorg dan dat je het héél goed laat slijpen en dat je het niet voor andere dingen gebruikt.


Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.