Klemmen zijn gemeen! (deel 3)

Klemmen zijn gemeen! (deel 3)

Nipple Clamps We kregen nog wat vragen over risico’s van klemmetjes.
Nou hebben we het liever over de funs stuff (zie


Risico’s

Op zich kan je niet makklijk veel verkeerd doen met goede klemmen. Koop een paar degelijke in de shops raad ik vaak aan. Later kan je zelf dingen gaan maken als je beter weet wat je ermee kunt en wilt. Natuurlijk, als je ander grote bouwmarkt-klemmen op borsten zet dan kan je ook borstweefsel kapot duwen of melkkliertjes beschadigen maar als je met kleinere klemmetjes werkt en met name de klemmen niet recht op de melk-kanalen in de tepels zet maar op de tepelhoven plaatst, dan kan je niet zo heel veel mis laten gaan.
Al zeker als je een beetje blijft communiceren met jouw partner en ze -zeker in het begin- niet langer laat zitten dan 10 minuten max.

Eigenlijk zijn er eigenlijk maar twee belangrijke risico’s

 1. Dat je iemand zo veel pijn doet dat het gewoon niet leuk meer is voor die persoon en dat iemand dus niet meer met jou wil spelen. Dat is jammer, want het is toch heel leuk als iemand door jou gebruikt wil worden.
  Dus zorg er voor dat je in het evenwicht blijft waarin het niet te saai gaat worden maar vooral dat het niet zo veel pijn doet dat ze je niet meer vertrouwt.
  Een paar kleine tips
 2. Het tweede risico is dat een stukje huid zo lang onvoldoende doorbloed raakt waardoor het van binnen af zou sterven. Nou gebeurt dat niet zo snel -al zeker niet als je communiceert over wat je doet terwijl je het doet- maar toch: laten we even kijken welke dingen daar in meespelen.
  • Hoe gevoeliger de huid is, hoe meer pijn het zal doen als je losmaakt. Dus dat moet je regelmatig even bekijken hoe dat er voor staat. 😉
  • Hoe goed doorbloed is de huid daar wwaar jij de klem neerzet en
  • wat voor soort huid is het?

  De huid van bijvoorbeeld een binnenste schaamlip is gevoeliger en de dunne huid geeft de druk van de klem dus directer door en daar kan je dus een minder lange tijd een klem op laten zitten dan bijvoorbeeld een tepel. Natuurlijk kan je altijd alles stuk krijgen als je te veel pest. Maar meestal die je dit soort dingen toch voor het gezamenlijk plezier.

OK er zijn een paar plekken waar je géén klemmen op moet zetten.

 • Als je een klem zet op de zak van een man moet je op letten dat niet de zaadleider ertussen zit.
 • Je had vast zelf ook al bedacht dat je harde klemmen niet in het gezicht moet zetten (hoewel je op de lippen en de tong best wel gemeen kan zijn) en natuurlijk al zeker niet op de oogleden.
 • Piercings zijn natuurlijk vaak al geplaatst op vaak gevoelige plekken maar als je daar dan ook nog een klem op zet dan wordt de druk wel heel veel op een enkele vierkante millimeter gezet. Zet de klemmen achter de piercing… of hang de klem aan de piercing zelf als dat jullie spel is.

En je moet een beetje voorzichtig zijn op andere plekjes

 • in zo’n klein clitorisje zitten twee keer zoveel zenuwuiteinden dan in een hele mannelijke erectie dus daar wil je ook een beetje voorzichtig mee zijn.
 • de tepel zelf kan leuk zijn maar hele harde klemmen zijn voor mensen some een beetje veel.. dan kan je ze net achter de tepel neer zetten of op de aureola om de tepel zelf

Aan de andere kant spelen natuurlijk de eigenschappen van de klem zelf een grote rol:

 • Hoeveel druk staat er op.
  • Hoe sterk is de veer of
  • hoeveel gewicht is er extra aan gehangen?
 • Hoe groot is het oppervlak van de klem of hoe scherp zijn de randjes.
  Mensen gebruiken wel krokodillenbekjes uit de electronica zaak maar dat zijn best héél (héél!) gemene rakkers die -al ZEKER als je er aan gaat trekken- in de huid kunnen ‘zagen’.

Een grote platte klem, afgezet met silicone of plastic geeft minder druk. Een krokodillenbekje met scherpe tandjes heeft misschien niet zo’n sterke veer maar is door de tandjes dus wel weer heel gemeen (je kan natuurlijk een rubber hulsje over  de tandjes schuiven). Sommige klemmen (“zijdeklemmen” -ook wel “Amerikaanse klemmen” of “cloverclamps” genoemd-) die zijn zo gebouwd dat zij harder dicht klemmen naarmate je er harder aan trekt… iets om even mee te spelen op dat genoemde huidplooitje (niet de spier) tussen je duim en de basis van je wijsvinger. Dat is altijd een mooi plekje om even te testen wat voor klem of knijper je in je handen hebt.


Maar vooral

De belangrijkste tip: je kan in het begin maar beter wat voorzichtiger zijn. Zorg dat je wel blijft praten om telkens te kijken wat je aan het doen bent. Geniet van de pijn die het doet als je het telkens weer even de klem loslaat en dan kan je -als je iemands reacties wat beter hebt leren ‘lezen’- gaandeweg een volgende keer gemener worden en meer de biologische grenzen op gaan zoeken door gaandeweg gemenere klammen te gebruiken of ze langer te laten zitten.
Als gezegd, ook voor de veiligheid en de doorbloeding kan je af en toe de klem even open knijpen waardoor het bloed weer in de huid kan vloeien (dat is pijnlijk) en dan kan je de klem weer op dezelfde plek terugzetten. Dat is natuurlijk extra pijnlijk maar dan is dat tegelijkertijd ook een hele mooie truuk om even te kijken wat jouw klem eigenlijk aan aan het doen was.

Veel plezier met klemmetjes.
Kink info

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.