VICE interview: Een middagje naalden prikken met Djanlissa

VICE interview: Een middagje naalden prikken met Djanlissa


We hadden een journaliste van VICE op bezoek die zich wilde informeren over Needleplay.
Source*
Zij onderzoekt namelijk persoonlijk de verschillende vormen van fetisj. Het werd een soort individuele workshop voor iemand die oprecht geïnteresseerd is en die géén zin heeft in de makkelijke weg om alleen maar de spectaculaire kant van Kink en fetish te belichten.


Want zij koos niet de makkelijke weg: om het over anderen te gaan hebben. Djanlissa koos er voor om ook haar eigen angst voor naalden in de ogen te kijken en te onderzoeken wat het spelen met naalden ook in het echt kan betekenen. Natuurlijk ga je geen “naalden sessie” doen met iemand die er niks mee heeft behalve een naalden-angst. Maar een middag met uitleg en het laten zien van  het zetten van een naald, zelf wat experimenteren en zelfs voelen hoe een naald óók onder de huid kan komen, dat maakte tesamen een ervaring die positief is geweest. Voor mij omdat het leuk is om intelligente vragen te beantwoorden en omdat Sabine mooie foto’s heeft geschoten en voor Djanlissa zelf omdat…


Weet je: lees zelf maar…

Bij een workshop needleplay leerde ik niet alleen hoe je elkaar geil maakt met naalden, maar overwon ik ook mijn prikangst.

De eerste keer dat ik doodsangsten uitstond was toen ik een spuitje moest krijgen tegen hepatitis B. Ik was vijf, en op het moment dat ik die reusachtige naald zag heb ik een gat gegild in de trommelvliezen van de arts. Hoewel ik twintig jaar ouder ben, krijg ik nog altijd kletsnatte oksels van naalden.
Als ik op de fetisjsite Fetlife lees dat er een fetisj bestaat waarbij mensen zich vrijwillig laten prikken met naalden ben ik in de war. Hoezo is dit in hemelsnaam lekker? Wie doet dit? En waarom precies? Op de site lees ik dat er binnenkort een cursus ‘needleplay’ is in Amsterdam. Je kan daar niet alleen leren hoe je elkaar geil prikt, je kan er ook je angst voor naalden overwinnen. Het lijkt me een ideaal moment om me te verdiepen in de wereld van needleplay, en mijn persoonlijke angst voor eens en voor altijd de kop in te drukken.

Als ik een berichtje stuur naar BDSM-specialist en workshopdocent Hans (57), antwoordt hij direct dat-ie me een privéles kan geven in zijn woonboot. Het zweet druppelt over mijn rug, de vijfjarige in me protesteert.

Deze diashow vereist JavaScript.

Maar als ik eenmaal bij Hans ben aangekomen voel ik me al stukken beter. Hij is een sympathieke man met een vrolijk roze hemdje en verwelkomt me met thee en muffins. Ik verwachtte stiekem een of andere seksgrot, bekleed in latex met seksschommels en een pijnbank als eettafel, maar in zijn gezellige woonboot is van Hans’ passie – buiten een verzameling zweepjes – niets te merken.

Lees verder op: “Een middagje naalden prikken met sadist en bdsm’er Hans”
door: Djanlissa Pringels, foto’s: Sabine Rovers

Source*


 

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.