Zal ik naar de polymunch of naar het R2K-feestje toekomen?

Zal ik naar de polymunch of naar het R2K-feestje toekomen?

Hoi,

Question

Er zijn binnenkort een Munch is en er komt ook een R2K-feestje en ik wil eigenlijk wel graag weer wat meer uit de kast komen maar ik vind het wel spannend, ik voeleen drempel. Ik ken namelijk nog niemand… :-S

Answer

Allereerst: hartstikke welkom op allebei natuurlijk…

Tja, wat ik als coach vaak zeg: “showing up is the main thing”. Verschijnen en zichtbaar zijn is natuurlijk stap één van iedere vorm van “actiever worden” in de scene. Dus dan is verschijnen een verstandig idee.
en dat bedoel ik niet flauw he, want het is inderdaad de lastige stap.


De Polymunch

Wat kan ik zeggen: er is een drempel en die zal je over moeten. Aan de andere kant van die drempel vind je hele aardige mensen met een-anders-dan-gebruikelijke seksualiteit.
Maar ja, daar doen we het natuurlijk allemaal ook een beetje voor 🙂
Het is een mengsel van sex-positive mensen die kink, BDSM en/of polyamorie beleven… En daar mogen ze daar dan nog niet eens zo veel mee doen daar want het is een hele vanilla omgeving. Een keurig restaurant en als één van mijn gasten zich niet netjes genoeg zou gedragen dan zal ik ook vragen om te vertrekken.
Ik zal eerlijk zijn: er zijn nog wel eens mensen die voor het eerst komen die denken: “oh, dit had ik eigenlijk spannder gefantaseerd”. Het gaat om het tegenkomen van mensen en het praten, denken over de verschillende vormen van een anders-dan-gebruikelijke seksualiteit.


Je kent niemand…

Je kent mij een klein héél klein beetje uit de scene of online… 😉
En het zou zo maar kunnen dat je daar mensen tegen komt die dezelfde fantasieën hebt als jij… 🙂
Zonder dollen, ik ben natuurlijk bezig met mensen als organisator maar ik denk echt dat je er gewoon gezellig bij kunt komen zitten om te kijken of je mensen ziet die je ook leuk vindt.
Als je vroeg bent dan schuiven er vanzelf mensen bij aan. En het grote voordeel van vroeg komen is dat je ook rustig even elders kunt gaan zitten “omdat je er toch al een poos bent” als je naast iemand zou komen te zitten waardoor jij je opgelaten zou voelen (voor sommige mensen één van de angsten).
En als je halverwege zou denken: “dit is niet gezellig” of zelfs “dit is een waste of time” dan ga je lekker weg naar iets anders dat je leuk vind om te doen in
Amsterdam.


R2K speelfeestje

En als je zegt… ik vind het toch juist dat vanilla zo eng… Je weet nooit of ik daar bekenden tegen kom ofzo. Ik voel me veiliger in een party/fetish-omgeving met mijn fetish-outfit aan dioe mijn beste kanten wel accentueert…
Dan raad ik je toch eens de R2K feestjes aan. Daarvan weet je dat -wie je daar ook tegen gaat komen- het is net zo’n perv als jij 😉
Het is ook een all-gender feestje. Dus wanneer je erg schrikt van iets anders dan de heterofiele norm, dan raad ik je aan ergens anders iets anders te gaan doen.

Natuurlijk, enerzijds zijn ze best heftig de R2K speelfeestje, dat kan ik niet ontkennen. Maar aan de andere kant hoor ik telkens van beginners dat ze het echt als een veilige plek hebben ervaren waar je ook rustig de kat uit de boom kunt kijken zonder dat je hoeft te spelen of te seksen of iets.

De enige uitzondering dat het ruikt op de WC. Geloof me: we hebben ze tevoren schoon gemaakt met chloor maar er zijn daar zo veel spelletjes gespeed dat het in de voegen zit. Als je als één van de eersten daar bent, loop dan even door naar de WC. Dan ruik je hoe ie nog naar chloor en bloemetjes ruikt 😀

En ook daar loop ik rond als gastheer en vraag ik iedereen heel expliciet: ale er ergens iets is dat je stoort of waardoor je jezelf onveilig voelt, zeg het me gelijk -zelfs als ik aan het spelen zou zijn- Want dan kan ik er gelijk iets aan doen (en dat is tot nu toe nog maar een paar keer gevraagd). 😀
Wij vinden een goede (speel)sfeer enorm belangrijk!

Dus hopelijk tot snel ziens een keer als je de moed hebt verzameld,
Hans

PSje

Sommige mensen die moed verzamelen, die kiezen nog wel eens voor wat Amerikanen “Dutch courage” noemen: alcohol. Dat raad ik echt af op een ‘gathering’ waarbij je uit de kast komt. Dat zie ik meestal mis gaan. En schaamte over jouw dronkenschap is toch wel het laatste wat je wilt in een nieuwe ‘scene’.

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.