Chemical play en veiligheid

Chemical play en veiligheid

Kinkinfo_ Dragon-Breath-Pepper.jpgEr zijn regelmatig vragen over ‘chemical play’… “Welke pepers kan ik waar gebruiken op welke geslachtsdelen van mijn partner?”

Wij BDSM-ers zijn nou eenmaal connaisseurs… op gebied van sex-practices en het gevolg daarvan is natuurlijk dat mensen met diverse middeltjes en plantjes zijn gaan experimenteren in onze ‘keukens’.
Met leuke en met niet-leuke resultaten.

Overigens: het plaatje laat de “Carolina Reaper” zien die ongeveer driehonderduizend keer zo heet is als de bekendere “jalapeno” (met ongeveer 1,6 million Scoville heat units). Een peper die zo heet is dat ie dodelijk is doordat ie de bovenste luchtwegen verbrandt en afsluit…
Dus zó ver voor de onzin-redenatie:
“het is natuurlijk, dus het kan niet schadelijk wezen” (…)

We houden nou eenmaal niet van vanilla, maar van gepeperde seks!
Er is dus best een hoop te zeggen over dit soort chemische manieren van pijn (naast de good old brandnetel)…

#YayVoorKaneel

Nou kunnen we proberen om het allemaal zelf te verzinnen en te herhalen maar de Engelstaligen onder ons kunnen ook gewoon even door bladeren naar:
The black pomegranate: a primer on chemical play. Want daar staat e.e.a. allemaal best aardig uitgelegd.

Hoewel misschien, een paar dingetjes zijn best handig om als snelle boodschap even mee te geven:


Allergieën

Het gaat hier om relatief best heftige stofjes, dus de kans op allergische reacties is relatief groot. Vraag daar even naar voordat je er zo maar mee begint ( geef jouw partner ook de kans op informed consent door ze ook te informeren 😉 )

Test first

Test dus eerst de stofjes die je zou willen gaan gebruiken op de geslachtsdelen van mensen en doe dat NIET in de mond van het ‘slachtoffer’! Je wilt géén ademwegen afsluiten door zwelling van de weefsels in de keel als iemand die shit per ongeluk half inslikt. Test het risico op allergische reacties uit aan de binnenkant van de onderarm, de dunne huid in de buurt van de elleboogplooi.

Shock en ‘verbranding’

Als je denkt dat het wel mee valt, bedenk je dan dat het zweten van pijn en het misselijk worden van pijn de eerste signalen zijn van shock. Dan lezen sommige spannende verhalen op Fet met een medisch oog toch ineens weer wat anders…

Nog los van allergieën, chemische marteling ziet er onschuldig uit omdat we geen bloed zien maar dit soort chemisch veroorzaakte pijn kan zulke heftige pijn veroorzaken dat er een anafylactische shock ontstaat.
Dus ook hier is een foon bij de hand en een beetje EHBO echt best wel handig.

#BetterSafeThanSorry

Stuk is stuk

Onthoudt ook dat het gaat om slijmvliezen, dat zijn gevoelige weefsels die véél minder kunnen hebben dan de huid van bijvoorbeeld je wijsvingertopje waarmee je die shit aanbrengt… En die heftiger stofjes daarmee kan je ook huidweefsel chemisch verbranden of kapot etsen, laat staan de gevoelige slijmvliezen… en je wilt waarschijnlijk toch die gevoelige onderdelen van jouw playpartner wel graag een beetje gevoelig houden…

#hetKANkapot


Het is net drugs

Daar bedoel ik mee: geef stofjes de tijd om in te werken. Sommige stofjes lijken in het begin niks te doen maar zwellen dan langzaam aan. Als jij dan ongeduldig al bedacht had “Dat het wel wat meer kan” en dan komt nog het effect van de eerste dosis binnen…

#WaitForIt…

Combineren geeft onverwachte effecten

En net als met drugs: het effect van de één kan het effect van de ander veranderen. Het kan het effect versterken, verzwakken, korter duren dan de ander, langer duren etc. etc.
Iedere gebruiker weet dat je niet zo maar verschillende dope moet combineren… dat geldt hier ook voor

#KennisIsMacht


EHBO

Water is NIET de oplossing bij peper-achtige stoffen. We weten allemaal dat het drinken van een glas water bij een hete curry niet de oplossing is, dat karnemelk of volle yoghurt of echte mayo waarschijnlijk beter werkt. Dat geldt dus ook op geslachtsdelen. Water kan het branderig effect zelfs versterken. Te snel daarna onder de douche kon dan ook weleens een stevige ‘herinnering’ geven.

#GeenWaterBijPepers

Veel plezier met chemische pijn!
Hans

lees: The black pomegranate: a primer on chemical play*

 

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.