De “responsible Dom”-driehoek

De “responsible Dom”-driehoek

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid is de basis van geil spel…

Er zijn nogal wat rottige ervaringen van subs met domme en slecht geïnformeerde dominanten. Sterker nog, soms: echte hufters die zich als dominanten voordoen.

Natuurlijk heb je als sub de verantwoording voor jezelf om goed naar je eigen gut-feeling te luisteren zodat je meer kans hebt om de sorry-maar-dat-was-toch-een-beetje-eikelig-van-je-Doms mis te lopen.
En natuurlijk heb je ook de verantwoordelijkheid om als sub na te vragen of een dominant wel geïnformeerd was (en ook te beslissen dat je iets niet wilt).
Maar veel belangrijker is m.i. -en dat is waarvoor ik dit schrijf- dat je jezelf als dominant afvraagt of je zelf echt iedere mogelijkheid wilt pakken die zich voordoet. Of dat je liever de zekerheid hebt dat je jezelf in de spiegel aan kunt kijken met de zekerheid dat je jezelf niet een narcist hoeft te voelen omdat jij je wèl bezig houdt met de beleving van jouw partner…. (en niet alleen maar omdat jij het goed wilt doen maar omdat je het haar gunt om ervan te genieten om een sub te zijn).


De “responsible Dom”-triangle

Daarom raad ik in de workshop “de beginnende Dominant”* onder andere aan om goed stil te staan bij de grenzen van jouw dominantie. Het gevoel van grenzeloosheid is natuurlijk geweldig spannend… maar het herkennen van jouw (en hun) grenzen maakt wel dat mensen langer met jou om willen gaan en jou méér willen laten genieten.

Dus hou jezelf binnen de grenzen van de “responsible Dom”-driehoek:
A – Wat wil jouw kruis NU wèl doen?
B – Wat wil jouw hart morgen niet gedaan hebben?
C – Wat zijn de grenzen van jouw technische vaardigheden?

Ik hou altijd wel van Savage’s ‘campsite rule:
Als je jouw partner op een gegeven moment achter je zou laten, probeer er dan voor te zorgen dat je iemand (biologisch en emotioneel) gezonder, gelukkiger en trotser op zichzelf achter blijft -door de manier waarop jij jouw dominantie hebt ingezet-

Als je dingen ‘droog’ geoefend hebt, dan voel je jezelf ook zekerder over de vaardigheden je het op jouw partner(s) ‘vochtig maken’.
Jouw technisch kunnen is immers de reële basis van jouw dominantie?
En zorg ervoor dat je een goeie feeling hebt voor de vraag wat voor iemand de grenzen zijn. Grenzen die je niet over wilt gaan zodat jouw partner morgen met een glimlach kan terugkijken op alle afgrijselijkheden die jij vandaag gedaan hebt omdat jij dat spannend vond.

Ik gun je: fucking véél plezier in het spel met je subbie(s)!

4 gedachtes over “De “responsible Dom”-driehoek

  1. ronald deutz schreef:

    ik heb wel interesse oor de workschop beginnende dominant maar z de datum is van 2019 wanneer is deze in 2020 heb er in interesse in om het te leren

    Like

  2. De grenzen leren kennen van jezelf en een speelpartner is volgens mij erg belangrijk. Ik zou dan ook graag eennkeer de beginnende dominant workshop volgen. Wanneer is de eerstvolgende?

    Like

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.