De “A” in LGBTQA

De “A” in LGBTQA

Mercator plein 2020…

Ik was vandaag op het Mercator-plein in Amsterdam. 20 jaar na de invoering van het homo-huwelijk…
Om mijzelf te laten zien en horen omdat ik het triest vind dat mensen in een studentenflat het risico lopen om te verbranden omdat nog trieste mensjes het nodig vinden om rainbow vlaggen in de fik te steken.

Ik heb nooit zo goed begrepen waarom je dat zou doen…


Waarom zou je?

Ben je zelf gay en probeer je jezelf daartegen te wapenen door gays aan te vallen zodat je in de buitenwereld kan bevechten wat er in de binnenwereld angst inboezemt? Dat zou ik nog kunnen begrijpen… (niet goedkeuren… maar mensen doen stomme dingen uit angst en als je bekijkt hoeveel christelijke homo-bestrijders uiteindelijk gay bleken te zijn dan begrijp je dat homo-haat voornamelijk te maken heeft met je eigen angst voor je eigen homoseksualiteit)
Ik heb me zelf ooit zelf ook afgevraagd of ik gay was… (nou indien dat alsnog toch nog zo zou zijn, dan ben ik blijkbaar de juiste man nooit tegen gekomen) 😉
Maar ik heb nooit de behoefte gehad om iemand te verbranden omdat ie van iemand houdt.

Ik kan me nog voorstellen als je een hele bange Christen bent, die het eng vindt om te erkennen dat er een andere manier van denken zou kunnen zijn dan jouw eigen manier van denken. Dat je daarom ‘tegen homofilie’ bent, ofzo. Maar ik kan niet begrijpen waarom je iemand zou willen verbranden omdat ie op een andere manier lief heeft dan jij.


Demonstratie: wie staat er op het podium?

Er waren sprekers vandaag die de woning corporatie aanvielen. En ik vind ze ook een beetje laf, omdat ze liever hebben dat hun huurders geen rainbow vlaggen meer ophangen. En ik vind ze ook een beetje laf omdat ze geen goeie brandinstallatie ophangen waardoor iedereen wakker wordt (toch een beetje het doel van een brandalarm). Maar ik kan me nog wel een beetje verplaatsen in bange mensen die liever laf geen gedoe hebben dan dat zij zich uitspreken voor vrijheid.

Er was een Burgermeester die het had over repressie van de mensen die homo-rechten willen onderdrukken. En ik wordt er niet blij van om repressie te beantwoorden met repressie en bestraffing om het te onderdrukken (zelfs al is het misschien wel nodig).


De moskee die iets anders laat zien

Only love can conquer hate

Waar ik wel blij van werd, dat was het feit dat het hardst en het langst werd geapplaudisseerd werd door de demonstranten dat was voor de naburige moskee.
Want de mensen die door een brand de straat op moesten vluchten die zijn namelijk warm ontvangen door een Moskee die daar om de hoek staat…

Dat vind ik een mooie gedachte…
Dat we niet bang zijn om elkaar onderdak te geven als laffe mensen (want het ìs niet dapper om slapende mensen in gevaar te brengen omdat je ‘homo’-vlaggen wil verbranden in hun huis) in gevaar zijn en geen onderdak meer hebben.

Dát is voor mij moedig. Als je vanuit je geloof onderdak geeft aan mensen die anders met hun liefde en seksualiteit om gaan dan jij zelf. En ik was blij dat we daar zo hard voor geklapt hebben als mensen uit de LGBTQA-hoek.


Bondgenoten… Allies

In die oplopende rij van letters die vallen onder de rainbow-flag is de “A” o.a. van de LGBTQA (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer -of Questioning- and Allies). Je hoeft niet Lesbisch, Gay, Bi of Trans te zijn om bondgenoot (ally) te zijn. Je hoeft het alleen maar verwerpelijk te vinden dat mensen bereid zijn om mensen te verbranden omdat zij op een andere manier houden van, of seks beleven… anders zijn. Je hoeft alleen maar te applaudisseren voor de moskee die queer mensen gewoon op vangt omdat het mensen zijn.

Hans

2 gedachtes over “De “A” in LGBTQA

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.