Chat

The Tao of Rope: hoe maak ik een pols vast? #single column tie

the Tao of Rope©

Bondage: de single column tie in 5 stappen

Een single column tie wordt veel gebruikt als een start van een bondage, òf om enkels, polsen aan iets vast te binden. Het resultaat is een lus om die pols (of een enkel, of om een bovenbeen, of om een hals, of om een taille) die niet glijdt zodat ie niet kan snoeren, die een paar slagen heeft gemaakt zodat ie dus niet zo hard in de huid zal snijden (ook al zijn een paar Ropemarks vast niet te voorkomen bij bondage).

Ik doe dit hier voor met een single column… een tekeningen koker… Niet zo sexy maar prettig zwart zodat het touw mooi afsteekt. Omdat ik “single column” zo’n technisch woord vind gebruik ik verder even “pols” omdat je dit waarschijnlijk het meest zal gebruiken met polsen :-)

We vouwen het touw dubbel door de twee uiteinden tegen elkaar te houden en vervolgens het touw door de handen te laten glijden totdat je het midden van het touw vind als een lus aan de andere kant.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage01

Stap één

We slaan eerst het dubbele touw twee maal minstens om de pols heen.
Omdat ik je het liefst zo min mogelijk vast leg in de tao van rope maakt het mij niet uit wat onder of boven is. Het is de knoop die het werk zal doen en het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe je begint.

Het gevolg is een gezellige “Zorro Z” of een “N” die een kwartslag gespiegeld is. zoals je hier op de foto ziet.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage02

Stap twee

Wat ik vaak zeg is: “Rope wants to cross”.
Wanneer je touw laat kruisen dan krijgt het minder neiging om te gaan snoeren en heeft het minder de neiging weg te zakken. Dus je kruist de twee uiteinden waarbij je zorgt dat het touw een beetje gelijkmatig strak is (zeker niet te strak, je moet er nog met je vinger onderdoor kunnen – maar ook niet zo los dat de hand er uit kan glijden als je er straks een ‘boei’ van geknoopt hebt).

kinkawarecoach_singlecolumntiebondage03

Eigenlijk het belangrijkste is nu dat je het lange uiteinde ook over van richting laat wisselen, terug in de richting waar het vandaan komt. Maar ik laat hier nu beide uiteinden terug gaan waar ze vandaan komen om het duidelijker te maken. Het lange touw vormt een “U” zodat we straks onder de pootjes heen kunnen om makkelijker een platte knoop te maken…

kinkawarecoach_singlecolumntiebondage05
Ik laat hier zonder handen nog even zien waar het touw heen wil om een knoop te maken. Want we willen onder alle touw door om ervoor te zorgen dat er geen los touw blijft wat kan gaan snoeren als je straks aan het touw gaat trekken in the heat of the moment.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage04
Soms knijp ik het touw even bij elkaar om makkelijk met mijn vingers onder al het touw door te kunnen. Dat heeft ook als voordeel dat het touw niet al te strak komt te zitten.kinkawarecoach_singlecolumntiebondage06

Stap drie

Door onder het touw te gaan vanaf de kant waar niet de lus zit jan je makkelijk met twee vingers het touw pakken dat je dan vervolgens
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage07

heel makkelijk onder het bosje touw heen kan trekken.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage08

Aan de andere kant er onder uit gekomen kan je dan de lus oppakken en het door de lus halen die je klaar had gelegd in het uiteinde met het lange touw.

Stap vier

Je kan die lus van het lange touw even vasthouden met de vingers van je andere hand zodat je vervolgens makkelijk het touw door die lus kan halen.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage09kinkawarecoach_singlecolumntiebondage10

Als je die dan aantrekt dan zie je al een beetje de vorm van een platte knoop ontstaan.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage11

En dat is precies de vorm die je wilt zien in een knoop.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage12

Stap vijf (et voilá)

Als je dan nog een rukje geeft aan het lange touw zodat de knoop ‘kantelt’ (je ziet wel wat ik bedoel als je het doet) dan verandert de vorm een beetje zodat de knoop minder glijden toestaat.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage13

En zodat je, -als gezegd- een soort van ‘boei’ hebt om de pols waar je lekker aan kan sjorren en trekken zonder dat het al te ongemakkelijk wordt…

En dat er een beetje ongemak is… ach daar is het BDSM voor.
kinkawarecoach_singlecolumntiebondage14

the Tao of Rope©


Random Other Techniques

Opmerkingen? Laat ze me weten :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.