Nee zeggen voor vrouwen

Amsterdam
zondag 11 november 2019
13:30 – 17:00 uur
€ 20,00 per persoon

koop hier je ticket
(opent in een nieuw venster)

Presentatie: Karin
Theorie + oefenen

ladies only

Nee zeggen is iets wat heel veel vrouwen, meisjes en meiden moeilijk vinden. De gevolgen van geen nee kunnen zeggen zijn divers: teveel beloftes maken, altijd te laat komen (omdat je agenda te vol is), heel vervelende dating en seksuele ervaringen, ruzie terwijl je iedereen tevreden wil houden, veel meer voor een ander doen dan wat er goed voelt, etc.
Veel vrouwen en meisjes wordt van jongs af aan – in het gezin en in de maatschappij – geleerd dat je beleefd moet zijn, behulpzaam, lief zijn en niet zo moeilijk doen. En het is -zeker in de kinky scene- helemaal niet erg om een ‘pleaser’ te zijn, maar het wordt vervelend als je daarmee over je eigen grenzen heen gaat omdat je onvoldoende geleerd en geoefend hebt wanneer je Nee mag zeggen, en hoe je dat eigenlijk aanpakt.

Ik (Karin) ben een echte pleaser en vroeger was ik een meisje wat geen nee kon zeggen. Op een dag had ik me voor de zoveelste keer in de problemen gewerkt: ik ging op een awkward date met een jongen die ik helemaal niet eens leuk vond (maar ja, ik durfde geen nee te zeggen) terwijl ik eigenlijk al lang en breed samenwoonde met mijn superleuke vriendje (maar ja, dat durfde ik niet tegen die aanbidder te zeggen want dat vond ik zielig voor hem). Natuurlijk kwam het uit, en het gevolg: aanbidder verdrietig, vriendje verdrietig en ik al helemaal verdrietig. En ik nam me voor om nee te gaan leren zeggen. Ik heb het uitgebreid onderzocht en zo hard geoefend dat ik niet alleen goed nee kan zeggen, ik heb verschillende manieren ontdekt voor diverse situaties. En dat wil ik met je delen.

In de workshop gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • voor jezelf bepalen waar de grenzen liggen tussen “ja” en “nee”
  • rustig nee zeggen lang voordat je grenzen bereikt zijn
  • laten merken dat je het meent
  • nee zeggen en toch iemand helpen
  • nee zeggen tegen iemand die de baas is
  • nee zeggen in dating situaties
  • bepaalde situaties zien aankomen en voorkomen
  • nee zeggen volgens officiële methodiek

Je krijgt informatie, veel voorbeeldzinnetjes, tips en we gaan oefenen met mini-rollenspel (voor wie wil). Direct na de workshop ben je al beter in het aanvoelen van je grenzen, en nee zeggen voordat je je grenzen bereikt hebt.
Dit is niet een workshop zelfverdediging. Het is niet een workshop hoe je moet omgaan met mensen die plots jouw grenzen overschrijden, of andere situaties waarin je nee moet roepen. Het is een workshop die niet alleen maar gaat over kink. Dit is een workshop waarin je leert beter je grenzen aan te voelen, en aan te geven, bij vrienden, dates, familie, collega’s en andere mensen. Zodat je gelukkiger wordt in je dagelijks leven.

Deze workshop is alleen voor vrouwen en meisjes, omdat we het ook gaan hebben over dating en relaties en we wisselen persoonlijke ervaringen uit. Deze ervaringen zijn soms emotioneel (bijvoorbeeld bij grensoverschrijdingen) en ik vind het belangrijk dat er een “vrouwen-onderling sfeer” is waarin iedereen zich vrij voelt om ervaringen te kunnen delen.

Algemene informatie over Kink Info workshops,
wat kan je wel/niet verwachten
Onze workshops zijn gericht op iedereen die interesse heeft in kink. De groepen zijn klein: rond de 10 personen. De sfeer is gezellig, en er wordt gelachen. Er is geen dresscode. Eigenlijk allemaal heel gewone mensen. Onze workshops zijn op zondagmiddag en duren van 13:30 – 17:00 uur.

Locatie
We houden deze workshop op de Westboat, Amsterdam centrum. Klik hier voor de route.

workshops agenda