Kinky Poly in de Praktijk

poly-in-de-praktijkLocatie Westboat, Amsterdam
(neem tevoren even contact op om in aanmerking te komen voor het studententarief)

Tickets verkrijgbaar op Billetto:
> 5 aug. ’21 – 19:30-22:15-ish
> 18 nov. ’21 – 19:30-22:15-ish

Presentatie: Hans
Theorie + formulieren + discussie

N.B. niet op Locatie Westboat maar ONLINE
(Zie ook: spelregels voor online gesprekken*)


Wanneer jij nadenkt over de randjes van kinky monogamie of non-monogamie, of zelfs als je alleen jullie poly-amorie willen onderzoeken… Als jij je voor jezelf afvraagt of ‘kink’ of ‘poly’ iets voor jullie zou zijn, wanneer jouw partner er over denkt, of wanneer je er gewoon nieuwsgierig naar bent wat er zoals is aan non-monogame relatievormen en/of kinks… dan is deze avond met openminded info er één voor jou.
Zonder veroordeling, nòch van de ene kant, nòch van de andere kant. Poly kan je ding zijn, Mono kan je ding zijn, Kink kan je ding zijn… of juist niet. Beiden hebben hun eigen mogelijkheden, beiden hebben hun eigen problemen. Beiden hebben hun eigen prettige en hun eigen lastige gevoelens… en ze verschillen vaak niet eens zo van elkaar.

Kink is fun!

Dit is een avond voor beginnende, maar ook voor ervaren poly’s en swingers. Want niet alleen laten we zien wat het is, waar het om gaat. Maar ook hoe je het goed kan laten gaan, hoe je het leuk kan houden.
Want we bespreken het omgaan met lastige gevoelens, het bespreken van lastige situaties, het bespreken en willen begrijpen van elkaars kinks.


Een workshop voor beginnende, maar ook voor ervaren poly’s en swingers.

Ik leef zelf poly en in mijn werk als kink aware -(relatie)coach- kom ik alternatieve relatievormen veel tegen. En vanuit dat perspectief zie ik nogal eens wat mis gaan in relaties. Iedereen maakt natuurlijk ook z’n eigen fouten. Maar we kunnen wel leren van elkaar. Dus ik wil dat bespreken en ook de leuke kanten naar voren laten komen.

“Ha Hans,
Bedankt voor je leuke workshop!” (Kinky Poly) “Was erg leerzaam en ook ben ervan overtuigd dat het onze gesprekken hierover nog beter zal maken.
Groetjes XXX”

Aan de hand van een presentatie gaan we kijken naar:

  • allerhande verschillende vormen van monogamie en non-monogamie,
  • naar gevoelens van liefde en gevoelens van jaloezie.
  • Onderwerpen lopen van emotioneel communicatieve naar praktische agenda problemen en
  • het omgaan met een monogame omgeving.
  • Kink (fetish en BDSM) als relatie-killer of juist als manier om je relate te laten groeien.

Aan bod komen de bouwstenen van (non-)monogame relaties met de basis-info waarvan mensen zeggen “dat hadden we jaren geleden moeten weten”, met praktische tips. Uitleg over BDSM en fetish en de menieren waarop je daarmee aan de slag kan. Zó veel mensen stellen het gesprek daarover uit. Logisch ook omdat we daar zo weinig over te horen krijgen in onze opvoeding en scholing… maar daardoor blijven wel veel mensen zitten met de gedachte “had ik ooit maar”.

Uiteraard is er ook ruimte voor vragen zodat je jouw eigen gedachten kunt vormen ten aanzien van: “hiërarchisch” vs “anarchistisch”, de gelijkwaardigheid onder de verkozen ongelijkwaardigheid, de risico’s van onderhandelen, grenzen leren aangeven en jezelf je eigen angsten gunnen.


Mensen zeggen wel eens over non-monogamie:

Als er zo veel mis kan gaan, waarom zouden we het dan willen?

En daar heb ik het ook over natuurlijk. En het is een beetje ‘makkelijk’ om te komen met de cijfers over echtscheidingen en vreemdgaan (want zó ‘monogaam’ is monogamie nou ook weer niet). Dus ook de positieve kant van non-monogamie komt naar voren.

Mensen zeggen wel eens over BDSM en fetishes:

Het is al zo moeilijk om een partner te vinden, waarom zou ik moeilijk gaan doen?

Nou, bijvoorbeeld omdat mensen met regelmaat seksloos lijken te leven maar dat zij mogelijk niet zo zeer seksloos zijn maar eerder ontevreden met de seks die zij tot nu toe krijgen… Zou het niet bevrijdend zijn om jouw partner op reis te zien gaan… en zelf jouw dingen te vinden? Of je daar nou in de praktijk mee aan de slag gaat of dat je het in de wereld van fantasie houdt?

En er is ruimte voor discussie en vragen, tussendoor en achteraf.

Presentatie: Hans
Theorie staat centraal

Algemene informatie over Kink Info workshops,
wat kan je wel/niet verwachten

Al onze workshops zijn gericht op mensen van alle genders (geslachten) en alle seksuele voorkeuren. De groepen zijn klein: 10 personen. De sfeer is gezellig, en er wordt gelachen. Er is geen dresscode. Eigenlijk allemaal heel gewone mensen.
Locatie
We houden deze workshop normaal in de Westboat maar nu online

workshops agenda